Kerstsprookje in Puglia

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 13:15

Kerst roept vaak beelden op van versierde gebouwen in Amerika of de gezellige kerstmarkten in Duitsland. Maar heb je al eens gedacht aan het betoverende kerstfeest in Italië?

Het altijd al sprookjesachtige Puglia wordt in de kerstperiode omgetoverd tot een magische wonderwereld. Dorpjes als Alberobello en Locorontondo worden aangekleed alsof je in een sprookje bent beland. De smalle straatjes worden volgehangen met guirlande versierd met lichtjes en rode kerstballen. Ook in de andere dorpen in de  Valle d’ Itria zie je veel lichtjes, en luminarie (typisch Pugliees).

Pannetone
Een andere dieggewortelde  traditie in Italie is de pannetone. Dit luchtige, zoete brood, gevuld heeft zijn oorsprong in Milaan, maar het is een favoriet geworden in heel Italië. Mijn favoriet is de Pannetone con Pistacchio. En dan niet eentje uit de supermarkt maar van een lokale paticceria. Traditioneel wordt deze op kerstavond aangesneden en is het begin van de kerstviering.

Kerstborrel op het terras
Wat ik zelf heerlijk vind is de temperatuur rondom de kerstperiode. Het kan er net als in Nederland koud zijn, maar over het algemeen is het er een stuk warmer. Wij zelf drinken al een paar jaar onze kerstborrel op het terras buiten in het zonnetje onder een strak blauwe hemel.
Misschien niet het meest ultieme kerstgevoel, maar voor mij wel een goed alternatief .

 

Dit jaar hebben wij er voor gekozen om de kerstdagen met familie te vieren en na de kerst voor een langere periode te vertrekken naar Puglia.

Gelukkig blijft de versiering nog hangen tot 6 januari.

Buon Natale!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.