Wij zijn Joost en Kim en wonen in Twente, maar zijn zoveel mogelijk te vinden in Puglia, het prachtige zuiden van Italië. Samen met onze dochters brengen we hier zoveel mogelijk tijd door. We genieten van de cultuur, het heerlijke klimaat en het dolce vita-gevoel. Maar, eerlijk is eerlijk, we zijn er niet alleen voor il dolce far niente. Enkele jaren geleden hebben we de kans gegrepen om een trullo te kopen en zijn deze nu aan het renoveren tot onze droomplek.

HET BEGIN VAN EEN DROOM

Italië heeft altijd al een bijzondere plek in ons hart gehad. De cultuur, het eten en de gastvrijheid trokken ons keer op keer naar dit land. Elke keer als we door de charmante straten van Italiaanse dorpen slenterden, konden we het niet laten om stiekem bij de makelaarskantoren te kijken. Het idee van ons eigen plekje in Italië was er altijd, maar het bleef bij dromen. We grapten wel eens: "Misschien ooit, als we rollators nodig hebben om te wandelen." Het liep anders..

LIEFDE VOOR PUGLIA

Een aantal jaren geleden kwam echter alles in een stroomversnelling. We maakten een korte reis naar Puglia en raakten betoverd door een regio waar de zon 300 dagen per jaar schijnt, ruim 800 kilometer aan stranden heeft en nog altijd dat ongerepte Italiaanse karakter behoudt.
Onze reis ging van Bari tot Lecce en elke nacht verbleven we in een andere accommodaties. Op deze manier ontdekten we veel verschillende plekken en de charme van de regio welke ons steeds weer opnieuw verraste.
Hoewel we nog lang niet alles hadden gezien, voelde het al als een tweede thuis. Toen we terug naar huis gingen, wisten we dan ook één ding zeker: we moesten snel weer terugkeren naar deze magische regio.

GRENZELOOS DENKEN
Terug in Nederland, konden we Puglia niet uit ons hoofd zetten. We begonnen online te zoeken en legden contacten om meer te ontdekken. We planden opnieuw reizen naar Puglia om woningen te bezichtigen met makelaars.

Was het spannend? Ontzettend. Ging het makkelijk? Nee, zeker niet! We hadden honderden redenen om onze droom op te geven; telkens ontstond er weer twijfel. Doordat we zó graag onze droom wilde waarmaken en de regio ons bleef aantrekken hebben we onze angsten en frustraties overwonnen.
Uiteindelijk na een zitting van 4 uur bij de notaris hebben we sinds juni vorig jaar de sleutels van onze eigen trullo, met een lamia, in handen.

 

TRULLO IL SOGNO BIANCO
Onze trullo bevindt zich in het buitengebied, maar de toeristische plaatsen, authentieke dorpen en de zee is op korte afstand. Dit vonden wij erg belangrijk.
Het terrein waarop de trullo zich bevindt bevat vele soorten fruitbomen en meer dan 150 olijfbomen.

Tijdens het renoveren houden we rekening met de oorspronkelijke Pugliese details, maar combineren dit met moderne styling. Tevens houden we rekening met families met kinderen, zo hebben we een trampoline, schommelen een veilig zwembad geïnstalleerd. Als we klaar zijn kan de woning gehuurd worden voor 4-6 personen en de trullo apart voor 2-4 personen. Ideaal voor een gezinsvakantie met vrienden of ouders.

Volg onze avonturen en de laatste updates op Instagram